OVER ONS

A way of life!

Bucketlist Ballonvaarten is ontstaan uit passie voor de ballonvaart.
Djorry Simoen, eigenaar en piloot, is reeds jarenlang actief in het reilen en zeilen van de ballonvaart. Het begon bij het stilstaan als er een ballon over kwam varen, maar ballonvaren werd al zeer snel 'a way of life' voor hem.


Meer dan 1000 ballonvaarten werden begeleid door hem als crewlid van ballonteams door de jaren heen. Talrijke impressies en ervaringen kon hij reeds van zijn eigen bucketlist schrappen. Van de Moezelstreek in Duitsland tot de Zwitserse Alpen, van het Italiaanse Dolomieten gebergte tot Fins Lapland. De wereld stuk per stuk ontdekken uit een mandje is één van zijn vele dromen.


Naast het begeleiden van ballonvaarten als crewlid werd ook de zijsprong naar de sportieve tak van het ballonvaren gemaakt. Binnen het wedstrijdballonvaren waren we actief als official op talrijke wedstrijden.

Djorry kreeg ook 2 maal de kans om de functie 'Event Manager' te dragen en succesvol uit te voeren voor het Open Belgisch en Nederlands kampioenschap ballonvaren met meer dan 60 deelnemende teams uit verschillende continenten.

Actueel is Djorry houder van een FAI sportlicentie en is hij actief sportcommissaris voor de FAI.


Na verloop van tijd en een hele schatkist aan ervaringen en belevingen begon het te kriebelen om zelf mensen mee te nemen op een ballonvaart. Iedereen een ballonvaart kunnen laten beleven die ze niet snel zouden vergeten.


Na een leerrijke en intensieve opleiding werd begin 2019 Bucketlist Ballonvaarten opgericht. Vele avonturen staan ons te wachten, wie weet varen wij ook binnenkort er op uit voor jouw exclusieve ballonvaart?

“De wereld ontdekken is mijn droom. Uiteraard vanuit mijn luchtballon.

Als crew ontdekte ik reeds prachtige plaatsen in Europa en als ballonvaarder hoop ik er nog meer te ontdekken.

Begin 2020 mochten we Saudi-Arabië ontdekken, wat een ervaring!”

We ontdekten reeds...

Onze luchtballons

Mand, brander, glasflessen, omhulsel, hoogtemeter, gps,...

Dit en veel meer vormt samen 'a hot air balloon'.

We bezitten 2 luchtballons waarvan één actieve voor 2 passagiers. Voor grotere prive groepen werken we samen met een collega ballonvaarder, ook hier varen wij zelf met u en blijven wij het persoonlijk aanspreekpunt.

"Mijn luchtballon voor vaarten met maximaal 2 passagiers. De nickname is 'Diane', ter ere van mijn grootmoeder.

Elk avontuur zijn we nog altijd samen op stap. Met deze ballon gingen we naar

Saudi-Arabië.”

OO-BKV

EX G-OAAM

'Diane'

"Met deze luchtballon leerde ik varen. Wat een mooie avonturen mocht ik hiermee beleven. Leerrijke vaarten, maar ook onvergetelijke vaarten met vrienden.

De nickname is 'Sara', een super vriendin die mij in elke stap steunde om mijn droom te realiseren.”

PH-TYR

'Sara'

Vele jaren was ik lid van een grondteam. Telkens er een vaart gepland was stond ik paraat te gaan helpen. Ook nu ik zelf vaar kan ik op dergelijke fantastische mensen rekenen. Samen met mij zorgen zij voor jouw onvergetelijke vaart!

Merci!

Zij zorgen samen mee voor jouw blijvende herinnering...

Dirk

Christine

Jean

Michael

Inke

Jonas

Verena

Sara

Yentl